UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагоні заявили, що «Вагнер» «реінтегрується до російської армії»

У Білорусі найманці «консолідуються»

У Пентагоні вважають, що найманці воєнізованого угруповання «Вагнер», які переміщуються з Росії до Білорусі після короткочасного заколоту їхнього засновника Євгєнія Прігожина, насправді реінтегруються до російської армії. 

«З точки зору того, що ми бачимо в Білорусі, бачимо звіти про те, що сили «Вагнера» продовжують рухатися в цей регіон і продовжують, я думаю, консолідуватися там... Ми, безумовно, бачимо щось на кшталт реінтеграції сил «Вагнера» до російської армії», – заявила 20 липня заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх, передає CNN. 

Читайте також: ПВК "Вагнер", ймовірно, відпускає додому всіх завербованих в’язнів – росЗМІ

Нагадаємо, за даними моніторингової групи «Беларускі Гаюн», до Білорусі прибули вже дев’ять автомобільних колон «вагнерівців». 19 липня засновник ПВК «Вагнер» Прігожин звернувся до своїх найманців у Білорусі, назвавши «ганьбою» те, що відбувається на фронті в Україні та заявив, що тепер «вагнерівці» займатимуться підготовкою білоруської армії та зроблять з неї «другу армію світу».

За словами Прігожина «вагнерівці» переїхали до Білорусі «на деякий час» перед тим, як відправитися в Африку. При цьому він допускає їхнє повернення на російську війну проти України.

Читайте також: Наєв: Українські військові укріплюють державний кордон через переміщення "вагнерівців" до Білорусі

Але при цьому аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що ПВК «Вагнер» продовжує підготовку до встановлення постійної присутності в Білорусі.

Чого чекати від російських найманців у Білорусі читайте у статті Володимира Кравченка «Вагнер» вже у Білорусі: хто у більшій небезпеці?» на ZN.UA.