UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагоні похвалили ЗСУ за використання касетних боєприпасів та далекобійних систем

Сінгх також заявила про прогрес у контрнаступі ЗСУ. 

Сили оборони України використовують касетні боєприпаси, які передали США, відповідально та ефективно, заявила прессекретарка Пентагону Сабріна Сінгх. Під час останнього брифінгу вона похвалила українських захисників. 

"З погляду спостереження за тим, як вони (Сили оборони – ред.) використовують касетні боєприпаси та в яких місцях. Ми вважаємо, що вони застосовують їх ефективно та відповідально", – сказала вона.

Ба більше, за словами Сінгх, надану союзниками далекобійну зброю ЗСУ також використовують вдало. Йдеться насамперед про Storm Shadow та аналоги. 

"У Пентагоні бачать досягнення певного прогресу у контрнаступі України", - підсумувала вона. 

Читайте також: Business Insider: Росія почала пристосовуватися до українських ударів ракетами Storm Shadow

Нагадаємо, Україна отримала від США касетні боєприпаси у середині липня, адже саме тоді від російської сторони посипалися скарги про їх використання ЗСУ на фронті. Згодом у Штатах заявили, що Сили оборони ефективно застосовують нове для них озброєння. Ба більше, Київ дав Вашингтону письмові гарантії щодо "дуже обережного" використання цих боєприпасів з мінімізацією будь-яких ризиків для мирних жителів.

Щодо Storm Shadow, то їх ЗСУ почали застосовувати у травні. Тож вони вже показали стовідсотковий результат ураження та довели, що мають "значний вплив на поле бою".