UA / RU
Підтримати ZN.ua

У NYT пояснили, як розширення фронту може вплинути на ситуацію у Донецькій області

Але операція у Курській таки показала, на що здатні ЗСУ, наголошують аналітики. 

Незадовго до початку наступу ЗСУ у Курській області українці отримали супутникові знімки цієї місцевості від США та Британії, щоправда, не для наступу, повідомляє газета The New York Times. З їх допомогою командування Сил оборони повинно було відстежувати пересування російських підкріплень, які потенційно становлять загрозу для нашої держави. 

На Заході вважають, що спроби України контролювати більше території у прикордонній зоні РФ можуть призвести до перенапруження ліній постачання ЗСУ та ослаблення захисних можливостей. Також це може створити вразливі місця на східному фронті, особливо у Донецькій області, де зараз тривають основні бої. 

"Розширення лінії фронту вимагає значних ресурсів, що може призвести до виснаження на інших ділянках фронту або зменшення резервів", — розповіли у ЗМІ. 

Втім, операція у Курській області свідчить, що Україна може проводити комплексні наступальні операції, координуючи дії піхоти, бронетехніки та артилерії.

Читайте також: РФ сама відкрила скриньку Пандори: Костенко розповів про стратегічну ціль ЗСУ у Курській області

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.