UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Новій Каховці через підрив ГЕС затопило зоопарк

Там знаходилися 260 тварин.

Через підрив Каховської ГЕС у Новій Каховці затопило зоопарк "Казкова діброва". Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на журналіста Андрія Смолія.

Журналіст виклав відео та зазначив, що в результаті затоплення могли загинути тварини. Станом на лютий 2022 року в зоопарку утримувалися 260 тварин.

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко у коментарі "Політиці країни" розповів, що зоопарк одним із перших потрапив під затоплення.

Читайте також: Науковець розповів, яку площу може затопити вода через підрив дамби Каховської ГЕС

"Мені важко сказати, якою є доля тварин, які там були. Тому що росіяни не дозволяли, щоби співробітники приходили туди вночі. Вранці співробітники прийшли, але не змогли зайти, бо там вода", - сказав Коваленко.

Наразі керівництво зоопарку "Казкова діброва" у Новій Каховці повідомило, що зоопарку більше не існує. Врятувати вдалося лише лебедів та качок, повідомляють в "UAnimals".

Нагадуємо, Міністерство оборони України повідомляє, що внаслідок техногенної катастрофи вчиненої РФ через підрив греблі Каховської ГЕС є підвищена мінна небезпека. Ситуація вивчається Державною спеціальною службою транспорту МО України. Раніше херсонські пабліки вже оприлюднювали фото мін, які винесло на берег.