UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нікополі ввели режим повного затемнення

Режим діятиме ще в п'ятьох громадах.

У Нікополі Дніпропетровської області, який постійно обстрілюється росіянами, з 13 грудня введено режим повного затемнення. Про це повідомляє пресслужба Нікопольської міської ради.

"Відповідно до Порядку здійснення заходів під час запровадження комендантської години та встановлення спеціального режиму світломаскування в окремих місцевостях, де введено воєнний стан, під час повного затемнення всі види зовнішнього освітлення повинні бути вимкнені. У місцях проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також на небезпечних ділянках шляхів евакуації населення до захисних споруд цивільного захисту і біля входів до них передбачається маскувальне стаціонарне або автономне освітлення з використанням переносних освітлювальних ліхтарів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: РФ убила ще одну людину ударами по Авдіївці. Через обстріли призупинено евакуацію

Використовувати внутрішнє освітлення дозволено за умови його маскування. Тобто слід використовувати щільні штори, жалюзі, віконні ставні, ролети, які щільно закривають вікна.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу Нікополя 16 грудня поранення дістали 83-річна бабуся та її 16-річна внучка. 18 грудня Сили протиповітряної оборони збили в Дніпропетровській області ракету Х-59.