UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацгвардії показали кадри штурму позицій військ РФ на харківському напрямку

Окупанти зазнали втрат у техніці та живій силі.

Військові 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України "Хартія" штурмують позиції російських окупаційних військ у Харківській області, інформує пресслужба бригади в Facebook.

Українським захисникам вдалося зачистити сім позицій піхоти та вогневу позицію  протитанкового ракетного комплексу, ліквідувати 34 окупантів та ще 23 загарбників поранити, знищити гаубицю. Бійці відкинули росіян до наступної лінії оборони.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про ситуацію на півночі Харківської області

У цій бригаді повідомили, що план штурмових дій був відшліфований під час детального планування, тренувань на місцевості та макетах.

Командир бригади полковник Ігор Оболєнський зазначив: "Успіх в бою залежить від везіння та підготовки. Ми не можемо вплинути на вдачу, проте можемо вплинути на навченість та злагодженість наших бійців і командирів, на здатність ухвалювати рішення в умовах браку часу, інформації та ресурсів, та на здатність реагувати на зміну ситуації на полі бою".

Раніше заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін повідомляв, що на харківському напрямку, в зоні відповідальності бригади тривають стабілізаційні дії.