UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС прокоментували черговий масований удар по території України

"Україна повинна мати можливість не лише відбивати атаки Росії, а й завдавати ударів по військових об'єктах усередині Росії".

Міністерство закордонних справ України, коментуючи масовану атаку по території нашої держави з боку РФ заявило, що союзники мають надати дозвіл наносити Україні удари по території Росії. Про це повідомляє офіційний Twitter дипломатичного відомства.

"Цієї ночі Росія здійснила одну з найбільших атак безпілотників на сьогодні, використовуючи майже сотню безпілотників Shahed. Крім того, одна ракета була випущена з тимчасово окупованої частини Херсонської області. Українські захисники успішно збили всі 89 безпілотників", – зазначили у відомстві.

"Коли ворог націлюється на наші міста, єдине рішення - відкинути їх назад. Україна повинна мати можливість не лише відбивати атаки Росії, а й завдавати ударів по військових об'єктах усередині Росії, звідки ці атаки відбуваються", – йдеться у дописі.

Читайте також: Україну сьогодні вночі могли атакувати не Shahed-136/131, а БПЛА «Гербера» — експерт

Раніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявляв, що у ніч на 31 липня під час російської атаки на Україну з використанням дронів-камікадзе сили протиповітряної оборони знищили 89 ударних БпЛА типу "Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59 в повітряному просторі країни