UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мурманській області РФ закрили повітряний простір через атаку дронів

Сам Мурманськ знаходиться приблизно за 2000 кілометрів від України.

В російському Мурманську, що приблизно за дві тисячі кілометрів на північ від кордону України, сьогодні вдень 11 вересня, закрили аеропорти та оголосили про атаку дронів. Зокрема інформацію про атаку підтвердив Губернатор Мурманської області Андрєй Чибіс.

Приблизно о 9:30 за місцевим часом зупинили роботу аеропорти «Мурманськ» та «Хібіни» у Мурманській області. У Росавіації повідомили, що на роботу аеропортів запроваджено тимчасові обмеження, рейси не прийматимуть та не відправлятимуть.

Місцеві видання у свою чергу повідомили, що в аеропортах ввели план «Килим».

Губернатор Мурманської області Андрій Чибіс заявив, що область атакують дрони і це стало причиною для запровадження обмежень

«ППО працює на знищення ворожих безпілотників. Я прошу довіряти офіційним джерелам та бути уважними», - сказав він у відеозверненні.

Читайте також: У Швеції призупиняли роботу найбільшого аеропорту через дрони невідомого походження

Ресурс Baza повідомив, що три невідомих БпЛА помітили в районі Північноморська, після чого на всьому Кольському півострові, де знаходиться відомий військовий аеродром «Оленья», ввели обмеження на польоти. Водночас у самому Північноморську розташована головна військово-морська база Північного флоту РФ.

Напередодні українські дрони масово атакували Москву. На жаль, за оцінками аналітиків, більшість із них подавили російські засоби РЕБ, однак такі атаки потрібні для «промацування» середовища.