UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москви істерика через Саміт миру. Україна задоволена — Кулеба

Ця зустріч може зруйнувати міф РФ про розподіл світу на ЄС та США, які підтримують нашу країну, та інші держави, які стоять на стороні агресора. 

Вже на наступних вихідних, а саме 15-16 червня, у Швейцарії повинен відбутися першим Саміт миру, ініційований Україною. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповідає, що через це у Москві панує істерична атмосфера. Під час інтерв'ю "Укрінформу" він наголосив, що ця зустріч здатна зруйнувати міф, який поширює ворог, про поділ світу на проукраїнські Європу та Америку і решту держав, які підтримують Росію.

"Ми задоволені тим, яка істерична атмосфера панує в Москві через Саміт миру. Ми бачимо це за їхніми діями та спробами перешкодити проведенню саміту", — наголосив Кулеба, додаючи, що світова більшість підтримує Статут ООН та міжнародне право. 

Міністр також назвав цей саміт глобальною битвою, яку веде Україна на всіх континентах та в усіх куточках світу. А з наближенням дати зустрічі вона стає все більш запеклою. 

"Сили російської та української дипломатій, м’яко кажучи, не рівні, коли йдеться про ресурси, — прокоментував Кулеба. — Але разом з нашими союзниками та завдяки грамотним і системним діям — ми переграємо ворога". 

Читайте також: Генсек ООН Гутерреш не буде присутнім не Глобальному саміті миру

Тим часом російський диктатор Владімір Путін погрозами різним державам намагається зірвати Саміт миру. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ готує дипломатичні відповіді на такі дії РФ. Він також сподівається, що ця зустріч стане прикладом того, як спільна робота різних націй може відновлювати дієвість Статуту ООН і змусити агресора до миру.