UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінську ПВК "Вагнера" запропонували інтегрувати до ЗС Білорусі — ZN.UA

Це стосується не всіх. Зеки Аляксандру Лукашенка не потрібні. 

Невідомо, як уживеться властолюбний Аляксандр Лукашенка з честолюбним Євгєнієм Прігожиним — самопроголошений президент Білорусі не може бути до кінця впевненим у тому, що вагнерівці та їхній глава відплатять йому за прихисток відданістю, а не каламутитимуть воду, готуючи новий переворот. Про це у своєму матеріалі для ZN.UA "Вагнер" уже в Білорусі: хто в більшій небезпеці?" пише Володимир Кравченко.

Автор вважає, що Лукашенко прораховував усі ризики появи тисяч "музикантів". Тому, хоча для вагнерівців і готують казарми, ця база — лише на деякий час.

"За інформацією ZN.UA, в Мінську вже запропонували інтегрувати найманців до збройних сил Білорусі. Але не всіх: білорусам потрібні не зеки, які брали участь у "м’ясних" штурмах, а професійний кістяк ПВК", - пише Кравченко.

За словами журналіста, із вагнерівців не формуватимуть окремих підрозділів, а розкидають по різних частинах. Це для того, аби найманців було легше тримати під контролем.

"Та й немає в Лукашенка таких грошей, аби фінансувати ПВК "Вагнер" у обсягах, які звик одержувати Прігожин із російського бюджету., - зазначає Кравченко. - Ті ж із вагнерівців, хто відмовиться або чиїх послуг режим Лукашенка не потребуватиме, вирушать до Африки або на Близький Схід". 

Читайте також: Чи буде наступ "Вагнера" з Білорусі? Відповідає президент Зеленський

Більше статей Володимира Кравченка читайте за посиланням.