UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони сертифікували перший бронежилет для жінок

Він має вигнуту плиту та багато інших конструкційних особливостей.

Міністерство оборони України сертифікувало перший жіночий загальновійськовий бронежилет. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Головними конструктивними особливостями нового бронежилету є вигнута бронеплита, звужені плечі та розширений низ, що відповідає анатомічним особливостям жіночого тіла. Бронежилет розроблений компанією “Українська броня” та вироблятиметься в Україні.

За іншими параметрами бронежилет, вага якого становить від 10,5 кілограмів в залежності від розміру і комплектації, не відрізнятиметься від затвердженого раніше загальновійськового бронежилету. Після сертифікації жилет став доступним для централізованої закупівлі.

В жовтні цього року в Міноборони повідомили про випробування в одній з військових частин Збройних Сил двох моделей модульних бронежилетів з конструктивно вигнутою пластиною.  Засоби індивідуального захисту тестувались під час виконання навчально-бойових завдань, що дозволило максимально наблизити умови використання прототипів спорядження до бойових.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони України вперше планує придбати активні навушники для військових, а також інші засоби індивідуального захисту.