UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони розповіли, скільки добровольців до Сил оборони щомісяця залучають рекрутингові центри

Загалом через центри зголосилося до армії понад 17 тисяч людей.

Через центри рекрутингу до Сил оборони України щомісяця залучають в середньому 6,5 тисячі добровольців. Про це розповів уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець, передає пресслужба відомства.

Зазначається, що зараз для добровольців доступно понад 10 тисяч вакансій. У переліку є кухарі, ремонтники, юристи, оператори БПЛА, медики та інші. 

У центрах рекрутингу можна мобілізуватися до ЗСУ, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби.

Читайте також: Іноземці зможуть служити офіцерами в ЗСУ, але муситимуть пройти поліграф

“На сьогодні вже більше ніж 17 тисяч громадян по всій Україні звернулися до мережі центрів, яку створило Міністерство оборони у співпраці із регіональними органами державної влади та місцевого самоврядування. Всі вони отримали фахову консультацію від цивільних рекрутерів, які пройшли спеціальне навчання”, – уточнили в Міноборони. 

Нагадаємо, що Міноборони розширить функціонал застосунку "Резерв+", що дозволить залучити кілька мільйонів користувачів. Як повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, в застосунку з'явиться функція рекрутингу з можливістю мобілізуватися "у два кліки". Зокрема, бажаючі зможуть підписати контракт або стати до лав ЗСУ через мобілізацію.