UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони розповіли про роботу рекрутингових центрів: найпопулярніші професії — водії та оператори дронів

В такі структури звернулися вже понад 20 тисяч людей. 

У Міноборони розповіли, що у рекрутингових центрах охочі долучитися до війська найбільше цікавляться посадами водіїв, штабних працівників та операторів дронів. У повідомленні відомства сказано, що станом на 13 жовтня у такі структури звернулися вже 20 954 людей, 804 — за останній тиждень. 

З них 5 230 осіб вже стали кандидатами до лав ЗСУ, а це — приблизно чисельність бригади. 

Також у МОУ нагадали, що через рекрутингові центри громадяни мають право долучитися не лише до ЗСУ, але й інших структур Сил оборони. Йдеться про Нацгвардію, ДПСУ та СБУ. Загалом по країні функціонують 42 такі центри, їх адреси відомство зібрало на своєму сайті

"В цих центрах не роздають повісток, а консультації проводяться конфіденційно", — розповіли там. 

Читайте також: У "Резерв+" скоро з'являться функції відстрочки та рекрутингу – Міноборони

Нагадаємо, 4,6 млн українців оновили свої військово-облікові дані в рамках дедлайну нового мобілізаційного законодавства. За словами речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, тепер в Україні є база військовозобов'язаних, активізувалася мобілізація по рекрутингу, а громадяни, які вагалися, нарешті стали на захист Батьківщини. Та у військо мобілізують не усіх, адже у Силах оборони є перелік спеціальностей, які мають найбільший попит. До того ж все більше громадян можуть розраховувати на бронювання від мобілізації.