UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони Британії оптимістично налаштовані щодо майбутнього контрнаступу України

Водночас глава відомства Бен Воллес вважає, що бої можуть тривати і наступного року.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що не сумнівається в успіху українського контрнаступу, але, за його словами, війна не закінчиться цього року. Про це повідомляє The New York Times.

Міністр оборони Великої Британії висловив упевненість в успіху запланованого українського контрнаступу проти росіян, але дав зрозуміти, що війна може тривати й в наступному році.

"Я налаштований оптимістично і думаю, що між цим і наступним роком Україна збереже імпульс і позицію сили. Я також думаю, що ми повинні бути реалістами. Не буде жодного моменту за помахом чарівної палички, коли Росія розвалиться", – зазначив очільник Міноборони.

Читайте також: WSJ: Україна не зможе привабити інвесторів для відбудови після війни без визволення Криму

Воллес розповів, що пом'якшив свою власну оцінку щодо перспектив війни. Він зауважив, що російський диктатор Путін "не показав жодних ознак ослаблення", враховуючи, що "він вже зазнав втрат у 223 000 загиблих або поранених".

"Важко передбачити, які втрати він готовий терпіти, перш ніж він дійсно зрозуміє, що гра закінчена. Я просто намагаюся керувати очікуваннями, що жоден наступ не призведе раптово до краху російської армії", – сказав міністр.

Він також нагадав, що більшість російських військ у районах, де Україна, "скоріш за все", наступатиме, страждають від поганого морального стану, погано харчуються, керуються, екіпіруються та навчаються, але там "все ще багато людей". Він також зазначив, що Путін готовий "заштовхнути більше людей у свою м’ясорубку".

Глава Міноборони повідомив, що підтримка України союзниками залишається сильною і лише український уряд вирішуватиме, коли вестиме перемовини про припинення бойових дій з позиції сили.

"Ми можемо допомогти їм досягти цієї позиції сили. Імпульс все ще з ними. Можливо, це не дуже швидкий імпульс, але він, безперечно, йде вперед. Імпульс має значення", – додав міністр.

Читайте також: Путін виглядав "в очікуванні контрнаступу Києва" під час візиту в окуповані області – ISW

Раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що командування Збройних сил України має декілька планів звільнення тимчасово окупованих територій, а українські військові вже ведуть контрнаступальні дії на деяких ділянках фронту.