UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Миколаєві внаслідок ворожої атаки постраждали троє людей — голова ОВА

Також пошкоджено п’ятиповерховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю.

В ніч на 13 травня, о 01:23 ворог вдарив по Миколаєву, за попередньою інформацією — дронами іранського виробництва «Shahed-136/131». Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів про чергову атаки РФ.

Зокрема, в місті внаслідок влучання боєприпасів пошкоджено п’ятиповерховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю на підприємстві. Виникли пожежі на обох обʼєктах, які оперативно ліквідували підрозділи ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

На жаль, троє людей постраждали.

Також повітряне командування «Південь» повідомило, що вночі на Миколаївщині збито один ворожий ударний БПЛА «Shahed-136/131».

У Миколаївському районі вчора, 12 травня, о 16:42 війська РФ з артилерії били по акваторії Очаківської громади. Минулося без постраждалих.

За словами голови ОВА, у Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч минули відносно спокійно.

Читайте також: На Миколаївщині ворог розширив географію обстрілів – ОВА

Раніше повідомлялося, що росіяни обстрілювали дронами західні області України. Тривога в Україні була оголошена спочатку на сході і півдні, потім вона плавно перекочувала на північні і центральні області, а згодом – на захід.

Моніторингові пабліки повідомляли про запуск росіянами безпілотників Shahed-136 у бік західних областей. Серії вибухів пролунали на Хмельниччині та Львівщині. Хмельницька ОВА повідомила про приліт по критичній інфраструктурі.

Також окупанти атакували Київ. Сили ППО знищили всі ворожі дрони, які рухалися на столицю.