UA / RU
Підтримати ZN.ua

У лавах ЗСУ зараз майже чотири тисячі увʼязнених, вже є поранені та загиблі — депутат

Загалом, як вважає Костенко, вдасться мобілізувати близько пʼяти тисяч засуджених.

Наразі у Збройних Силах України служать 3,8 тисячі увʼязнених, більша частина з них нещодавно завершила навчання. Серед засуджених вже є ті, хто зазнав поранень на фронті, а також загиблі, повідомив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко у коментарі «Українській правді».

Депутат також висловив думку, що до лав Збройних Сил зможуть мобілізувати близько пʼяти тисяч засуджених. За його словами, більшість вмотивованих увʼязнених вже добровільно мобілізувалися.

Читайте також: В офісі генпрокурора назвали кількість засуджених, які вступили на службу до лав ЗСУ

Також Костенко сказав, що треба дати можливість доєднатися до ЗСУ тим людям, що перебувають у СІЗО. Так, на думку депутата, можна залучити ще більше людей до війська.

Нагадаємо, у травні ВРУ прийняла законопроєкт про мобілізацію засуджених. Згідно з ним, добровільно доєднатись до ЗСУ та умовно-достроково звільнитись від покарання зможуть лише ті увʼязнені, яких у минулому визнали винними у нетяжких злочинах.

Раніше у 24 ОМБр оголосили про створення батальйону, який складатиметься із засуджених. Тоді у бригаді зазначили, що серед таких бійців є дуже багато патріотів та людей з бойовим досвідом.