UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Курській області РФ ЗСУ просунулися на двох напрямках - ISW

Певний успіх на одній з ділянок фронтк мали і росіяни.

У Курській області РФ ЗСУ нещодавно просунулися на південний захід від Ольговки (на схід від Кореневого) та на схід від Колмакова (на схід Суджі). Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Водночас російське Міністерство оборони інформувало, що українські війська атакували на південний схід від Коренево поблизу Зеленого Путі, Новоівановки, Дар’їно, Нижнього Клину, Погребків і Миколаєво-Дар’їно, а також на південний схід від Суджі біля Плехова.

UAF Kursk Incursion October 27, 2024.png (1.75 MB)

Ще одне російське джерело стверджувало, що станом на вечір 26 жовтня ЗСУ атакували поблизу Нового Путі Глушковського району, на захід від головного українського виступу в Курській області.

Читайте також: У Курській області ЗСУ просунулися на північ від Суджі - в ISW розповіли про успіхи українських військових на ворожій території

При цьому, за спостереженнями американських дослідників війни, російські війська нещодавно трохи просунулися на південний схід від Мартинівки (на північний схід від Суджі).

Раніше ISW поділився спостереженням, що президент РФ Владімір Путін продовжує перебільшувати військові успіхи у Курській області, ймовірно, аби зміцнити довіру громадян до здатності своєї армії стримати операції ЗСУ.