UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Курській області перебої зі світлом: Сили оборони України підтвердили ураження низки підстанцій

Підстанції уразили дрони СБУ.

У Росії нещодавно Сили оборони України уразили декілька тягових електропідстанцій в Курській області. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. 

Зазначається, що є інформація про вибухи в районах щонайменше чотирьох підстанцій. 

“Як результат, фіксуються перебої з електропостачанням в Понировському, Курському та Солнцевському районах Курської області”, – йдеться у повідомленні.

У Генштабі уточнили, що удари було завдано силами та засобами Центру спеціальних операцій ”А” Служби безпеки України у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони.

Читайте також: В Орловській області поскаржилися, що на нафтобазу «впали» дрони. Є загиблий та постраждалі

Російська промисловість, яка працює на війну проти України, наголошується в повідомленні, є законною ціллю для українських військ. Зокрема уражені об’єкти, серед іншого забезпечують функціонування російської залізниці, яка перевозить озброєння та військову техніку.

“Заходи з підриву воєнно-економічного потенціалу ворога продовжуватимуться до припинення загарбниками збройної агресії проти українського народу”, – констатують у Генштабі.

Раніше повідомлялося, що у ніч проти 29 липня у Глазуновському районі Орловської області РФ через атаку БПЛА було пошкоджено місцеву електростанцію. При цьому губернатор цього регіону Андрій Кличков прозвітував, що на території Глазуновського району цієї ночі було збито два ворожі БПЛА. Також безпілотники атакували електропідстанцію в селищі Томарівка Яковлівського міського округу Білгородської області.