UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіація, ракетні підрозділи та 20 тисяч окупантів: які сили росіяни зібрали у Криму

Там вони переважно ремонтують техніку та лікують поранених. 

Капітан 1-го рангу запасу ВМС ЗСУ Андрій Риженко розповів, що на території тимчасово окупованого Криму зараз перебуває 20 тисяч російських окупантів, тобто військове керівництво не концентрує там велику кількість війська. Під час ефіру на "Еспресо" він висловив впевненість, що це — максимальна чисельність. 

"Вони використовують територію Криму більше для відновлення та ремонту техніки, а також для лікування поранених та накопичення боєприпасів. Така їхня головна мета", — сказав Риженко.

За його словами, набагато більше військ на півострові було на початку повномасштабної війни. Натомість зараз окупанти концентрують там авіацію та ракетні підрозділи, які атакують південь України та патрулюють Чорне море. Також там знаходиться невеликий підрозділ Shahed'ів. 

Читайте також: ЗСУ про ситуацію на Тендрівській косі: виконано таємні завдання, які повинні мати довгостроковий результат (карта)

Нагадаємо, 6 серпня у тимчасово окупованому Криму спалахнула пожежа, у результаті якої біля аеродрому "Октябрське" згорів російський склад боєприпасів. Як наслідок, росіянам довелось перекривати рух на залізниці від станції "Джанкой" до станції "Сімферополь".