UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму ФСБ наказала залізничникам шпигувати за пасажирами – АТЕШ

У поїздах ведеться відеоспостереження та аудіозапис.

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії провели інструктаж із працівниками так званої «Кримської залізниці», щоб виявити проукраїнських громадян. Персонал закликають зазирати у телефони та підслуховувати розмови пасажирів.

Таким чином, окупанти посилюють репресії в Криму, боячись за власну безпеку, повідомляє партизанський рух «АТЕШ».

Читайте також: В Енергодарі стався вибух на нараді окупантів. Серед поранених – полковник МВС РФ

За інформацією партизан, у касових залах і в салонах електропоїздів приміського сполучення, крім відеоспостереження, ведеться звукозапис. Також представники ФСБ заявили, що вже змогли провести низку арештів за сигналами від касирів, які працюють у поїздах.

«Персоналу рекомендували акуратно заглядати в гаджети пасажирів, уважно прислухатися до розмов між ними. Якщо вони щось почують - негайно повідомляти представників транспортної безпеки або поліцаїв», - зазначають у повідомленні.

Читайте також: На кримському мосту партизани виявили засоби ППО

У підпіллі додають, що ці інструкції роздають уже майже тиждень на планерках касирів і контролерів на всіх вузлах залізниці тимчасово окупованого Криму. Ймовірно такі накази є і для керівників підприємств інших напрямків.

Нагадаємо, російські загарбники на тимчасово окупованих територіях тиснуть на роботодавців щодо переоформлення працівників за нормами російського законодавства.