UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кирилівці розбився російський гелікоптер – Федоров

Гвинтокрил, ймовірно, упав поблизу пляжу, а пілот загинув.

Неподалік пляжу в тимчасово захопленому російськими окупантами селищі Кирилівка Запорізької області розбився вертоліт РФ, а його пілот, ймовірно, загинув внаслідок аварії, натякнув міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

"Окупанти не дарма рекламують курортний сезон в Кирилівці. Пляжі тут такі привабливі, що не встояв навіть російський вертоліт – і з розгону так  приземлився, що й частин не збереш. Та і пілот буквально втратив голову від краси Азовського узбережжя. Такий курортний сезон нам подобається. Давайте ще", – написав мер.

Дещо раніше місцеве видання "РІА-Мелітополь" повідомило більше деталей інциденту. 

Читайте також: Не доїхали до фронту: російські терористи потрапили на бронеавто в ДТП на Кримському мосту

Посилаючись на очевидців, там розповіли, що 20 квітня два російських вертольоти кружляли над морем біля бази відпочинку "Золотий берег", однак один з пілотів не впорався з керуванням через туман, у результаті чого його "пташка" самоліквідувалася приблизно в 500 метрах від берега. 

За даними видання, тіло загиблого окупанта, який був у гвинтокрилі, згодом винесло на центральний пляж Кирилівки.

Випадок падіння ворожої авіації поза полем бою вже не перший. Зокрема, у лютому російські ЗМІ писали про аварію радянського Мі-8 біля Мурманська, внаслідок якої постраждали четверо людей.