UA / RU
Підтримати ZN.ua

У кількох областях України тривога: монітори попереджають про загрозу дронів

Загроза, зокрема, стосується північних областей нашої держави. МВС просить не ігнорувати тривогу.

Після масштабної тривоги ввечері четверга опівночі п'ятниці, 19 травня, у низці областей України знову оголосили сигнал повітряної тривоги – у Київській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській та Донецькій. Також це стосується міста Києва.

Моніторингові групи, зокрема monitor, повідомляють про запуск російськими окупантами безпілотників по території України. Як зазначається, рух ворожих БПЛА зафіксували в Запорізькій області, а також у північних регіонах – на Київщині, Житомирщині та Чернігівщині.

Крім цього, у південно-східній частині нашої держави опівночі виникла загроза ударів балістичних ракет РФ. UPD: о 0:45 монітори повідомили про відбій цього типу загрози.

Читайте також: Атака дронів-камікадзе по Україні: що робити у випадку обстрілу беспілотниками?

Міністерство внутрішніх справ у Telegram закликало не ігнорувати повітряну тривогу та убезпечити себе. Там нагадали, що роботу українських сил ППО знімати не можна, і закликали людей зберігати інформаційну тишу. "Мовчання – надійний тил захисників", – зазначили в повідомленні.

Минулої ночі війська Росії здійснили кілька хвиль ракетних атак по Україні. Загалом ворог випустив 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування, 29 із яких нашим захисникам вдалося знищити.