UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві затримали спільника начальника штабу Сухопутних військ, який переправляв за кордон військовозобов'язаних 

Вони разом налагодили схему оформлення непридатності чоловіків до військової служби.

Державне бюро розслідувань затримало та повідомило про підозру начальнику Голосіївського районного в місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронці встановили, що він був спільником начальника управління штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, якого 3 серпня викрили на схемі переправлення за кордон військовозобов'язаних. За схемою, чоловікам оформлювали непридатність до військової служби. Така послуга коштувала 10 тисяч доларів.

Читайте також: На збагаченні під час війни викрили ще одного воєнкома: до керівника Дніпропетровського обласного ТЦК прийшли з обшуками

ДБР зафіксувало отримання спільниками грошей від декількох чоловіків. Фігуранти отримали підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Відповідальність передбачена ч. 3 ст. 332 КК України. Стаття передбачає перебування за ґратами до дев'яти років. 

Начальника управління, який також обіймає посаду начальника відділу Київської міської військової адміністрації, перебуває під вартою з можливістю застави у майже 2 мільйони гривень. Наразі розглядається питання стосовно обрання запобіжного заходу начальнику Голосіївського ТЦК та СП.

Нагадуємо, в Полтавській області "на гарячому" затримали керівника одного з районних військкоматів під час одержання хабаря за зняття авто з військового обліку.