UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві побили колишнього військового. Підозру отримав 17-річний киянин

Інцидент стався 21 червня.

У Дарницькому районі Києва 21 червня побили ветерана війни. Вже 23 червня Офіс генпрокурора заявили, що у зв’язку з інцидентом 17-річному киянину повідомили про підозру.

«Напад на колишнього військового у Дарницькому районі Києва – юнаку повідомлено про підозру у хуліганстві. За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури 17-річному киянину повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства (ч.1 ст. 296 КК України)», – повідомили в ОГП.

Слідство встановило, що ввечері 21 червня близько півночі підозрюваний «вчинив хуліганство» щодо колишнього українського військового. У момент нападу потерпілий повертався додому після прогулянки з собакою.

На вулиці Тростянецькій хлопець підійшов до ветерана разом із двома друзями. Вказано, що вони й провокували конфлікт. У результаті підозрюваний завдав колишньому військовому 10 ударів по обличчю.

Читайте також: У поліції Києва прокоментували участь свого співробітника у інциденті з побиттям військового у Дніпрі

Нагадаємо, 20 червня у соцмережах з’явилося відео, зняте у Дніпрі, на якому видно, як невідомі на вулиці утримують чоловіка у цивільному та завдають йому тілесних ушкоджень. Чоловіком у цивільному виявився колишній військовослужбовець спецпідрозділу Kraken Дмитро Павлов.

Нападників пов’язують із народним депутатом Миколою Тищенком. За даним фактом відкрито два кримінальні провадження за статтями 125 та 146 Кримінального кодексу України.