UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві не виключають загрози проникнення ворожих ДРГ. Невідкладно збиралася Рада оборони міста

Сергій Попко закликав містян не панікувати.

Рада оборони Києва провела невідкладне засідання через останні заяви влади країни-терористки РФ щодо намірів збільшити кількість обстрілів України та, зокрема, столиці, повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Він розповів, які рішення ухвалили під час засідання.

«Це (наміри ворога – ред.) підтверджується останніми ракетними ударами із застосуванням озброєння з найкоротшим часом прильоту. Крім того, не виключається загроза спроб проникнення на територію міста диверсійно-розвідувальних груп противника, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації в столиці», – додав Попко.

Читайте також: ДПСУ: Найбільш активні російські ДРГ у Сумській області

Так, на засіданні Ради оборони міста ухвалили наступні рішення:

Окремо, за словами Попка, відбуватиметься моніторинг соцмереж щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації, яка може дестабілізувати ситуацію в Києві. 

«Киян прошу зберігати спокій. Не панікувати. Ми вживаємо превентивних заходів аби Київ та його мешканці були надійно захищені. Дотримуйтеся правил безпеки – не ігноруйте сигнали повітряних тривог. Бережіть себе», – підсумував Попко.

Читайте також: Готували удар по Київській телевежі, ТЕС і не лише. У Києві та Одесі затримали агентів ФСБ

Нагадаємо, вдень 25 березня росіяни атакували Київ балістичними ракетами. Можливо це були «Онікси» або «Циркони». Саме вони можуть долітати із території окупованого Криму на таку відстань. 

Внаслідок цієї атаки, постраждали 10 людей, серед яких 16-річна дівчина та вагітна жінка. У Печерському районі столиці пошкоджено нежитлову будівлю. У Солом’янському районі пошкоджено багатоповерхівку. А в Дніпровському та Голосіївському районах впали уламки збитих ракет. Згодом у Мінкульті уточнили, що ворожа ракета зруйнувала частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука.