UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсонській області від сьогодні змінюється тривалість комендантської години

Тепер вона розпочинатиметься на годину раніше.

Від сьогодні у Херсонській області змінюється тривалість комендантської години. Вона починатиметься на годину раніше – з 20:00, повідомила поліція Херсонської області в Telegram.

Зокрема за рішенням Ради оборони Херсонщини комендантська година закінчуватиметься о 06:00. З 1 квітня і до цього часу комендантська година тривала з 21:00 до 05:00.

У Херсонській міській військовій адміністрації пояснили, що зміна тривалості комендантської години зумовлена зменшенням світлового дня та безпекою мешканців.

Читайте також: Російська армія обстріляла Херсон з артилерії: двоє загиблих

В ХМВА нагадали, що під час комендантської години суворо заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціальної перепустки, а також пересуватись транспортом або пішки.

“Вийти з дому під час дії комендантської години можна лише в разі оголошення повітряної тривоги, щоб перейти до найближчого укриття”, – наголосили в Херсонській міській військовій адміністрації.

70% території Херсонщини залишаються окупованими. Лише 30% наразі контролює Україна. І по них щодня прилітає ракетами, артилерією, дронами. Проте 168 тисяч херсонців залишаються жити й працювати на правому березі Дніпра, а ті, хто поїхав на початку широкомасштабної війни, повертаються попри обстріли.

«Як живе сьогодні Херсонщина і що потрібно, аби українці поверталися в Україну»? Про це з Євгеном Гіліним, засновником і головою ГО «Місто сили», яка опікується людьми, котрі залишаються на прифронтових територіях півдня України розмовляла Ольга Чекіс.