UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсоні затримали колаборанта, який разом з окупантами репресував місцевих

Колаборант присягнув на вірність РФ та отримав громадянство країни-агресора.

У Херсоні Служба безпеки України затримала колаборанта, який допомагав окупантам катувати українців, влаштовуючи масові репресії проти місцевих. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затриманим є житель Херсону, який після окупації з власної волі почав співпрацювати з російськими загарбниками. Зрадник підписав "присягу громадянина РФ", а згодом окупанти його призначили "молодшим інспектором" у місцевій в’язниці "ізолятор № 1".

Чоловік конвоював викрадених українців та брав активну участь у тортурах. Правоохоронці встановили, що колаборант бив українців, погрожуючи вбивством, відбирав особисті речі, на довгий час лишав без води та їжі. Так загарбники залякували місцевих та намагалися зламати бойовий дух.

Читайте також: У Харкові СБУ затримала співробітника залізниці: передавав окупантам дані про переміщення військової техніки

Після деокупації Херсона колаборант намагався перечекати та "залягти на дно", але СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Під час обшуків у зрадника виявили та вилучили:

СБУ повідомила фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадуємо, СБУ викрила та нейтралізувала діяльність жіночої агентурної мережі в Донецькій області, яка збирала дані для російських спецслужб та "вагнерівців". Чотири місцеві жінки активно підтримували агресію РФ.