UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові СБУ затримала співробітника залізниці: передавав окупантам дані про переміщення військової техніки

Йому загрожує до восьми років увʼязнення.

Служба безпеки України затримала у Харкові працівника залізничної станції, який збирав для російських спецслужб інформацію про перебування підрозділів Сил оборони на території регіону, а також маршрути української військової техніки. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зрадник відстежував маршрути переміщення рухомих складів з військовою технікою та робив спроби встановити кількість важкого озброєння. З-поміж іншого, фігурант робив фото наслідків повітряних ударів окупантів по інфраструктурі Харкова.

Читайте також: Окупанти влучили в будинок у Харківській області: є загиблі та поранені

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили у ворожого інформатора телефон із доказами його підривної діяльності проти України. СБУ повідомила чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Відповідальність передбачена за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

Наразі правоохоронці вирішують питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  Залізничнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, Служба безпеки України затримала групу коригувальників, які наводили російські ракети на Харків. Коригувальниками, які збирали дані про підрозділи ЗСУ, виявилися безробітні жителі Харкова.