UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харкові не розглядають евакуацію мирного населення як варіант вирішення проблем — Терехов

Він наголосив, що місто збирається відновлюватись.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Харківська влада зараз не розглядає евакуацію населення як варіант розв'язання проблем міста з житлом, енергетикою, теплопостачанням та водою, які загострились через обстріли армії РФ. Про це заявив міський голова Харкова Ігор Терехов у коментарі «Інтерфакс-Україна» під час конференції «Відновлення Харкова. Основні цілі та плани», яка проходила у Берліні 10 червня.

Під час свого виступу він зауважив, що місто націлене на відновлення, а з початку повномасштабної агресії Росії Харків не скасував жоден зі спільних проєктів з міжнародними партнерами.

Читайте також: Росія утричі збільшила обстріли Харкова у травні – Терехов

Терехов додав, що напередодні зими місто будує децентралізовану систему енергозабезпечення та опалення. Також це стосується й постачання води для місцевих жителів. За його словами, у Харкові будуватимуть метро, електротранспорт, підземні школи.

Нагадаємо, у квітні Терехов також заявляв, що не бачить приводів для евакуації з Харкова. Він додав, що росіяни намагаються залякати містян та змусити їх поїхати.

Також про мету росіян перетворити Харків на непридатне для життя місто через регулярні обстріли повідомляв Bloomberg. Зазначається, що таку думку поділяють як українські, так і західні чиновники.

Про те, як живе Харків в умовах повномасштабної агресії Росії — читайте у статті Олени Павленко «Харків: мегаполіс на фронтирі» на ZN.UA.