UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харківській області збільшилася кількість населених пунктів, де ведуться бої – ОВА

Як зазначив Олег Синєгубов, ситуація доволі важка, але контрольована.

Російські війська у неділю продовжують наступ у Харківській області та намагаються просунутися вглиб. Зараз основне завдання для українських військ – це стабілізація лінії фронту, розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

"У нас збільшилась "сіра зона", збільшилась кількість населених пунктів, на територіях яких ведуться активні бойові дії", – розповів Синєгубов.

За словами Синєгубова, росіяни не мають істотних успіхів на територіях, де ведеться наступ. Проте, як зазначив очільник ОВА, ситуація доволі важка, але повністю контрольована, наші війська намагаються тримати свої позиції.

Читайте також: Вовчанськ оточують, почались вуличні бої – військовий

Раніше, після відновлення атак на прифронтові населені пункти Харківщини російськими військами, з Вовчанська та навколишніх сіл розпочали екстрену евакуацію населення. Влада, поліція та волонтери спільно допомагають людям виїжджати із району. Поблизу Вовчанська російські війська із вечора 9 травня проводять спроби прориву кордону.

У суботу на північному сході Харківської області продовжувались запеклі бої за контроль над кількома українськими селами поблизу російського кордону. Зокрема під обстрілами залишається Вовчанськ, де від російських ударів гинуть люди.

Окупанти утворили два плацдарми вздовж кордону на Харківщині, просунувшись на глибину до 10 кілометрів та захопили шість населених пунктів.

В Харківській ОВА стверджують, що ситуація хоч і складна, але контрольована, тому причин для евакуації населення з Харкова немає.