UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Євросоюзі відреагували на постачання Північною Кореєю зброї до Росії

Брюссель заявив, що «Росія порушує правила ООН»

Європейська служба зовнішньої діяльності розкритикувала Росію та заявила, що Москва порушує правила ООН, приймаючи зброю від Північної Кореї для використання у своїй війні проти України. Третього листопада дипломатична служба ЄС випустила відповідну заяву щодо продовження військової співпраці Росії з Пхеньяном, в якій «рішуче засудила будь-які подібні поставки зброї», додавши, що Росія «порушує резолюції Ради Безпеки ООН, співавторами яких вона сама є», передає POLITICO.

Поставки зброї можуть допомогти Москві отримати перевагу у війні проти України і відбуваються на тлі того, що країни ЄС відстають від своїх зобов'язань поставити один мільйон снарядів Україні до кінця березня наступного року. Натомість Припускається, що Північна Корея отримала від Росії допомогу в розробці супутникових технологій. 

«ЄС рішуче засуджує будь-які такі поставки зброї. ЄС закликає КНДР і Росію утриматися від будь-яких обмінів військовою технікою або боєприпасами і дотримуватися послідовних резолюцій Ради Безпеки ООН», – йдеться в заяві дипломатичної служби Євросоюзу.

Читайте також: Два судна возять зброю з КНДР в Росію для війни проти України - WP

Нагадаємо, Національна розвідувальна служба Південної Кореї поінформувала законодавців на закритому засіданні парламенту про те, що з серпня Північна Корея здійснила щонайменше 10 поставок зброї до Росії, доставивши мільйон артилерійських снарядів.

У той же час, глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Північна Корея доставила в Росію 350 тисяч артилерійських снарядів, проти 300 тисяч, які Україні поставив ЄС. Він закликав країни-члени Європейського Союзу прискорити постачання.