UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Євросоюзі досі не фіксували контрабанди зброї з України

Водночас зазначається, що окремі спроби вивезти стрілеьцьку зброю з України все ж були. В основному приватні особи намагалися вивезти її, як трофеї, або мали її для особистого захисту.

Єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоханссон заявила, що Європейський Союз поки не фіксував контрабанду зброї з України у великих масштабах. Про це повідомляє Reuters.

"Я маю сказати, що ми не бачили контрабанди вогнепальної зброї з України у промислових масштабах", – зазначила Йоханссон.

За її словами, окремі спроби вивезти стрілеьцьку зброю з України все ж були. В основному приватні особи намагалися вивезти її, як трофеї, або мали її для особистого захисту.

"Така зброя, звісно, вилучається на кордоні", – повідомила єврокомісар.

Вона додала, що питання контрабанди зброї було однією з головних у списку тем, які обговорювалися на її зустрічі з міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком.

Читайте також: Війська РФ у паніці перед контрнаступом ЗСУ розпорошують зусилля на кілька напрямків

Раніше голова європейської дипломатії Жозеп Боррель називав війну проти України кривавою. Він зауважив, що Київ ще не переміг, проте Москва вже зазнала військової поразки - країна-агресор не захопила "за кілька тижнів" ні Київ, ні Бахмут за дев'ять місяців.