UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ГУР назвали кількість людей, яких росіяни примусово мобілізували на окупованих територіях

За словами відомства, це близько 60 тисяч чоловіків.

Представник Головного управління розвідки Андрій Черняк заявив, що російські загарбники продовжують незаконно мобілізовувати чоловіків на тимчасово окупованих територіях України. Так, росіяни примусово призвали до лав окупаційної армії від 55 до 60 тисяч чоловіків. Про це він розповів у інтерв’ю для "Радіо Свобода".

"Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисельні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей - просто переодягали та відправляли на фронт", – зазначив представник ГУР.

Читайте також: Загарбники на Луганщині намагаються перезапустити систему примусової мобілізації — ЦНС

Черняк розповів, що примусово мобілізованим обіцяли службу на другій та третій лінії, а насправді вони потрапляли на передову.

За його словами РФ також зганяє до війська й студентів з окупованих територій України

"Людина зранку пішла на заняття - і через два дні вона вже воює. Власне кажучи, Росія не вважає мешканців Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють", – сказав він.

Черняк додав, що єдиною реальною можливістю вижити для примусово мобілізованих є "одразу, за першої ж можливості, здатися в полон".

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявляв, що Кремль намагається ігнорувати черговий наліт безпілотників на Москву, який відбувся 30 липня, аби уникнути невдоволення серед жителів столиці країни-терористки РФ.