UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ГУР МО назвали інформацію про те, що Прігожин пропонував Україні здати позиції російських військ, вкидом. Але спростовувати не стали

Там наголосили, що українські спецслужби та розвідка використовують для досягнення своїх цілей різні засоби й інструменти. 

Видання Washington Post опублікувало матеріал, в якому розповідається, що глава ПВК "Вагнера" Євгєній Прігожин пропонував ГУР МО здати позиції російської регулярної армії для завдання ударів в обмін на відхід захисників з Бахмута в Донецькій області, де його найманці зазнають колосальних втрат. Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов під час телемарафону прокоментував цей матеріал.

"А кому зараз на користь обговорювати взагалі подібні ініціативи? Я думаю, що Україна повинна, і, звичайно, спецслужби, будуть і повинні обговорювати подібні речі тоді, коли це буде потрібно і відповідатиме національним інтересам України, - зауважив Юсов. - Зрозуміло, що Україна робить все можливе для того, щоб захищати власні національні інтереси, ефективно докуповувати територію".

Представник ГУР МО наголосив, що і українські спецслужби, і розвідка використовують різні засоби для досягання своєї мети. 

"Щодо окремих вкидів, за якими йдуть офіційні розслідування в Міністерстві юстиції США, я не думаю, що ми маємо коментувати це", - підкреслив Юсов.

Читайте також: Прігожин після своїх різких заяв стає ворогом для Кремля – ISW

Нагадаємо, представник ГУР МО Андрій Юсов розповів, що засновник ПВК "Вагнер" Євгєній Прігожин – людина, яка говорить не лише від свого імені, а від імені своїх партнерів, покровителів, які дозволяють подібні заяви й промови. Юсов впевнений, що з часом кількість таких "крил", які "опікуються" ним і вже усвідомлюють, що повномасштабна війна була помилкою, лише зростатиме.