UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Генштабі розповіли про втрати армії РФ на куп'янському та сіверському напрямках

Росіяни намагаються просунутися в напрямку Часового Яру.

Упродовж вівторка на фронті зафіксовано 121 бойове зіткнення. Російські війська не зменшують темпів наступу на покровському напрямку, тут відбулася найбільша кількість зіткнень, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України. 

За даними Генштабу війська РФ тут здійснили 39 атак. Бої йшли в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Відбито 32 штурми росіян, ще сім – тривають.

Читайте також: Росіяни просунулися у Красногорівці, Генштаб каже, що контролює ситуацію: карта

На харківському напрямку росіяни атакують в районі Вовчанська, Тихого та Глибокого. Станом на 19:00 відбито п’ять штурмів, ще одне зіткнення – триває. 

На куп’янському напрямку українські оборонці від початку доби відбивали 10 атак окупантів біля Степової Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Андріївки. На даний час одне боєзіткнення ще продовжується. Попередньо на цьому напрямку війська РФ втратили вбитими та пораненими 89 військових. Знищено один танк, бойову броньовану машину та автомобіль.

Не мали успіху 12 атак росіян в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки на сіверському напрямку. Тут триває ще один бій. Втрати окупантів сьогодні складають 58 осіб. Знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та три склади боєприпасів.

Читайте також: Росіяни прострілюють трасу Покровськ-Костянтинівка — військовий

На краматорському напрямку російські підрозділи здійснили дев’ять атак поблизу Часового Яру та Іванівського. Відбито вісім штурмів, один бій триває.

На курахівському напрямку росіяни атакують поблизу Красногорівки, Георгіївки та  Костянтинівки. Окупанти тут здійснили шість атак, з яких відбито дві, а чотири – ще тривають. 

На придніпровському напрямку Сили оборони відбили один штурм українських позицій в районі Кринок.

Раніше повідомлялося, що на півночі Харківщини ЗСУ відкинули росіян у Вовчанську, а також мали просування у районах Глибокого та Стариці.