UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Енергодарі масштабна пожежа: окупаційна "влада" каже про "атаку безпілотників"

За даними росЗМІ, вогонь поширився на чотири гектари.

© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram

У тимчасово захопленому російськими військами місті Енергодар Запорізької області 8 березня виникла пожежа на площі в чотири гектари. Так звана місцева влада, встановлена РФ, заявила, що це стало наслідком "атаки українських безпілотників із запальними боєприпасами" на набережну населеного пункту, пишуть пропагандистські ЗМІ.

Там уточнили, що пожежа нібито поширюється вздовж лінії електропередачі, яка живить Енергодар і насосну станцію. Як повідомляється, вогонь відправили гасити не лише пожежників, а й Росгвардію та військових. 

Окупаційна адміністрація міста, як зазвичай, звинуватила Київ у намаганнях дестабілізувати ситуацію й посіяти паніку серед жителів, назвавши удар буцімто "терористичним актом проти мирного населення Енергодара". При цьому загарбники вказали на відсутність загрози для роботи Запорізької АЕС.

Читайте також: На аеродромі "Бельбек" пролунали вибухи — monitoring

Фото з пожежею, яку видно з різних частин населеного пункту, опублікував і міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram із підписом "окупанти псують повітря в Енергодарі".

Минулого тижня у тимчасово зайнятому армією РФ Мелітополі теж лунали вибухи. Тоді, ймовірно, було знищено дві ворожі військові бази.