UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДПСУ прокоментували заяви Білорусі про підготовку «до агресії з боку України»

Демченко нагадав, хто здійснив головну провокацію.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко прокоментував заяву Міноборони Білорусі про нібито скупчення українських військ на кордоні та підготовку «до агресії з боку України». В етері телемарафону він заявив, що це «черговий виток інформаційної операції», яку Мінськ проводить за підтримки Москви.

Демченко підкреслив, що подібні заяви лунають з Білорусі не вперше. Він зауважив, що з 21 червня Мінськ проводить перевірку боєготовності своїх військових підрозділів, тому це може бути «одним із компонентів, аби перекинути відповідальність на Україну».

Читайте також: РФ вивела з Білорусі літаки-розвідники — Беларускі Гаюн

Речник ДПСУ у відповідь на готовність білоруського Міноборони «протидіяти провокаціям» нагадав, що головну провокацію Білорусь здійснила 24 лютого 2022 року, коли надала допомогу окупаційним військам РФ. Він підкреслив, що Мінськ продовжує підтримувати Москву в загарбницькій війні.

«Кордон із Білоруссю залишається для нас загрозливим напрямком і ми продовжуємо його укріплювати», — заявив Демченко.

Раніше у Центрі протидії дезінформації (ЦПД) заявляли, що наразі загрози наступу з боку Білорусі немає. Проте росіяни можуть нагнітати ситуацію інформаційно, аби командування ЗСУ приділяло більше уваги цьому напрямку.