UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Шахеди" летять у Київську область і не тільки - моніторингові пабліки

У столичному регіоні зафіксовані перші "Шахеди"

О 23.47 28 травня в Дніпропетровській області оголосили повітряну тривогу. Моніторингові пабліки  попередили про загрозу застосування БпЛА типу «Shahed» у регіоні. Дрони прямують з південного напрямку. Зафіксовано повітряні динамічні об'єкти над Дніпропетровською областю у Синельниківському районі. Особливо уважним до тривог пропонують бути і мешканцям Павлограда. Фіксується також рух БпЛА у напрямку напрямку Херсонщини. Близько опівночі повітряну тривогу оголосили у Чернігівській та Херсонській областях - теж через загрозу  безпілотників. Натомість пролунав її відбій на Дніпропетровщині. "Монітори" кажуть, що БПЛА, ймовірно, були розвідувальними. 

Близько 0.15 моніторингові пабліки повідомили про запуск 2-3 групп БпЛА типу Shahed з аеродрому Сеща (Брянської області РФ). Близько 0.20 повітряна тривога поширилася на Миколаївщину. Повідомляють про загрозу для Кіровоградської та Київської областей.

Читайте також: У день міста столицю масово атакують безпілотниками - На Київ іде наступна хвиля БПЛА

Моніторинговий паблік військових "Чому тривога" зауважує, що агресору складно пробити Київську ППО, тому він взявся за інші міста. Втім, близько 0.30 повітряну тривогу оглосили і у столичному регіоні. У повітрі Київської області з’явилися перші Шахеди. 

Раніше повідомлялося, що у ніч проти 28 травня російські агресори здійснили по Україні масовану атаку дронами-камікадзе Shahed-136/131.