UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі завершили розбирати завали медзакладу. Загинули дві людини, понад 30 отримали поранення

Троє людей вважаються зниклими безвісти.

У Дніпрі завершили розбирати завали медзакладу, який вчора зруйнувала російська ракета, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. У місті 27 травня оголошене днем жалоби.

«Дніпро. Станом на ранок 27 травня пошуково-рятувальні роботи та розбір завалів триповерхової будівлі медичного закладу завершено», – зазначили в ДСНС.

Згідно з останнім повідомленням очільника Дніпропетровської ОВА, внаслідок ворожого удару по медзакладу Дніпра загинули дві людини, ще 32 отримали поранення. Серед поранених двоє дітей – хлопчики 3 та 6 років. Крім того, 13 постраждалих досі перебувають в лікарні, при чому п’ятеро – у важкому стані. Троє людей вважаються зниклими безвісти.

Оновлено: За словами Лисака на місці трагедії знайдено фрагменти тіл. Їх передали на експертизу.

«Нагадаю, що в області діє програма підтримки родин загиблих цивільних. Це 300 тис. грн - для кожної такої сім'ї», – зазначив очільник ОВА. 

Він додав, що навколо місця прильоту пошкоджені понад 30 багатоквартирних будинків та понад два десятки приватних. Також є руйнування на стадіоні, у трьох школах та трьох садках. Пошкоджено ліцей.

Читайте також: В Дніпрі досі не вийшли на зв'язок троє людей, які могли бути на місці ракетного удару

Близько 10:30 у п'ятницю, 26 травня, російські загарбники завдали удару по місту Дніпро та влучили ракетою по міській поліклініці. Також пошкоджено будівлю ветлікарні, яка розташована поряд, та навколишні будинки. Повідомлялося, що внаслідок удару дві будівлі зайнялися. В цілому тоді вогонь охопив 500 кв. м.