UA / RU
Підтримати ZN.ua

У держави не хватає грошей на літаки-обманки – на кого розраховують Повітряні Сили

Менш як за добу вдалося зібрати майже 7 млн грн на виробництво макетів.

Менш як за добу вдалося майже зібрати цільову суму – 7 млн грн - на виробництво авіаційних макетів. Про це Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram.

Повітряні Сили дякують усім, хто підтримав цей збір на майданчику «Николаевский Ванек». Тут кажуть, що якби банківська платіжна система не гальмувала із переведеннями, збір було б закрито ще вчора. Окрема подяка іноземному інвестору, який задонатив напряму, не публічно. Услід за «Ваньком» учора збір на 1,5 млн грн  відкрив «Инсайдер.UA».

Читайте також: Росіяни похвалилися ударами по українських літаках та Patriot: Олещук повідомив, що це були макети

У Повітряних Силах кажуть, що за кілька крайніх місяців ворог збільшив кількість ударів балістикою - «Тож окрім засобів активної оборони, маємо думати про пасивну – маскування, укриття і… хибні позиції».  Захисники неба зауважують, що поточного державного фінансування наразі вкрай бракує, і закликають долучатися до ініціатив фондів та спільнот, які збиратимуть кошти на макети техніки Повітряних Сил.

Раніше у Повітряних Силах ЗСУ показали, як російські окупанти використовують ракети проти хибних позицій української ППО та фейкових стоянок літаків.