UA / RU
Підтримати ZN.ua

У День Незалежності Україна вперше застосувала свою нову зброю, ворога було вражено – Зеленський

У 33-й День Незалежності України наші військові вперше застосували новий український дрон-ракету «Паляниця». Про це заявив президент Володимир Зеленський під час урочистостей до Дня Незалежності.

«Сьогодні було вперше застосовано абсолютно нову зброю українську ракету-дрон «Паляниця». Це новий наш метод відплати агресору. Ворога було уражено», – зазначив Зеленський.

Він подякував усім, хто забезпечив створення такої зброї та її успішне використання – розробникам, виробникам та українським воїнам. 

«Знаємо, що Росії буде дуже складно навіть вимовити, що саме прилетіло. Складно буде протидіяти, але все ж дуже легко зрозуміти, за що», – додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський у День Незалежності України підписав закон про заборону РПЦ

Нагадаємо, у День Незалежності України, до Києва з неоголошеним візитом прибув президент Польщі Анджей Дуда. Це п'ятий візит Дуди до нашої країни з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Президент Володимира Зеленський привітав громадян із цим визначним національним святом. ZN.UA опублікувало повний текст промови президента.