UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чорному морі на російській міні підірвалось цивільне судно під прапором Панами. Є поранені

У Силах оборони Півдня розповіли про стан постраждалих.

У Чорному морі на російській міні підірвалось цивільне судно під прапором панами, повідомили Сили оборони Півдня. Внаслідок цього дві людини дістали поранення.

«Балкер прямував під завантаження зерном до одного з дунайських портів. Судно втратило хід і керування, на верхній палубі виникла пожежа. Для уникнення затоплення капітан зафіксував судно на мілині. Катери Морської охорони та пошуково-рятувальної служби негайно надали допомогу екіпажу, доставили медиків на борт», – зазначили в Силах оборони Півдня.

Під час огляду судна та опитування капітана виявилось, що поранення отримали двоє моряків. Одному з постраждалих допомогу надали на місці, а другого – направили до найближчої лікарні. Стан останнього задовільний. 

«До судна спрямовані буксири для зняття з мілини і доставки в порт», – додали в Силах оборони Півдня.

Читайте також: Одна з великих судноплавних компаній відновить транзит через Червоне море 

Восени Велика Британія звинуватила Росію в тому, що 24 серпня вона атакувала цивільне вантажне судно в порту в Чорному морі. Ракетна атака була успішно заблокована українськими силами оборони.

Велика Британія заявила, що працює з Україною та іншими партнерами, щоб забезпечити безпеку судноплавства, і використовує свої можливості розвідки та спостереження для моніторингу російської діяльності в Чорному морі.

У липні Росія вийшла з угоди, яка дозволяла Україні безпечно транспортувати продовольчі товари через традиційно основний експортний коридор.

Україна у відповідь створила тимчасовий «гуманітарний коридор» для вантажних суден, і відтоді кілька кораблів покинули порти Чорного моря України.