UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бундесвері вважають, що застою на фронті взимку не буде: не переоцінюйте фактор погоди

Там припускають, що сторони продовжать атакувати об'єкти у внутрішніх районах: склади, штаби і т.д. 

На фронті в Україні протягом останніх кількох тижнів спостерігається фаза "оперативного глухого кута", наголошує голова спеціального штабу допомоги Україні в Міноборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг. Щодо ініціативи, то вона "переключається" між українськими та окупаційними силами. 

"Український наступ на півдні під Запоріжжям втратив темп. Проте досягнуті там завоювання земель можна було консолідувати та зберегти, - проаналізував ситуацію Фройдінг під час інтерв'ю газеті Stuttgarter Nachrichten. - На півночі та сході, наприклад у районі Донецька, ми бачимо, що Росія знову атакує з максимальним використанням людей та техніки. Досі прогрес був незначним". 

Безумовно, зима вплине на бойові дії в Україні, погоджується військовий. Втім, він закликає і не переоцінювати фактор погоди, особливо на півдні. Очевидно, що темпи бойових дій зменшаться, але застою не буде.  

"Цілком можливо, що обидві сторони зосередять свої зусилля на боротьбі з об'єктами у внутрішніх районах, такими як склади, інфраструктура та командні пункти", - додав він. 

На думку Фройдінга, і Україна, і Росія взимку будуть змушені освіжати та навчати війська.

Читайте також: Колонку Залужного нарешті дочитали у Кремлі. Там не погоджуються з основним висновком

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна Росії проти України стає позиційною, що може зіграти на руку ворогу. У великому матеріалі для The Economist він розповів, що повинно допомогти Силам оборони вийти з цього глухого кута: перехід до рухливої та швидкої маневреної боротьби, посилення повітряної міці України, отримання новітніх технологій РЕБ та засобів для розміновування, а також збільшення можливостей мобілізації та розширення підготовки резервістів.