UA / RU
Підтримати ZN.ua

У британській розвідці пояснили, навіщо російські війська почали наступ на харківському напрямку

За місто Вовчанськ нині тривають жорсткі бої.

Російські війська минулого тижня розпочали наступальні дії на півночі Харківської області, щоб відволікти українські сили від інших ділянок лінії фронту, а також створити загрозу для обласного центру, зазначає британська розвідка у соцмережі Х.

"Новостворене Північне угруповання військ Росії взяло під контроль кілька населених пунктів. Прикордонне місто Вовчанськ майже напевно є метою для армії Росії і нині за місто тривають бої", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росіяни вже не готують котел для ЗСУ на Харківщині – що натомість: ISW змінив свої попередню оцінку (карта)

У Міноборони Британії вважають малоймовірним, що російська армія наростила достатню бойову міць, щоб окупувати Харків, не залучаючи на цей напрямок свої додаткові сили.

Наступ військ РФ на Харківщину має на меті створити умови для штурмових дій на купʼянському напрямку, зазначив аналітик Defense Express Сергій Згурець. На думку глави ГУР Кирила Буданова, метою наступу російських військ на Харківську область було посіяти паніку в регіоні.