UA / RU
Підтримати ZN.ua

У бригаді "Рубіж" розповіли, у якому озброєнні росіяни мають перевагу

Окупанти перекидають значні сили на два напрямки.

Офіцер секції планування бригади "Рубіж" Дмитро Кожубенко в ефірі КИЇВ24 прокоментував інформацію про нібито просування російської армії в районі "Каналу" в Часому Яру Донецької області.

"Вони намагаються просунутися. Але, наскільки мені відомо, Сили оборони України роблять все можливе для того, щоб вони не зробили цього, не перетнули цей "Канал". Тому що противник кидає дуже великі сили для того, щоб здійснити цей маневр, що в подальшому їм дасть змогу розвивати наступ. Тому що "Канал" є однією з перешкод, які їм потрібно подолати", - наголосив він.

Читайте також: У 26-й артбригаді розповіли про плани військ РФ у районі Часового Яру

За його словами, нині росіяни перекидають на лиманський та бахмутський напрямки значні сили. Офіцер повідомив, що здебільшого росіяни кидають у бій малі тактичні групи.

"Невеликі групи ворог прикриває з повітря. Це FPV-дрони, це "Мавіки", які здійснюють скиди по наших позиціях. Ну, і безпосередньо артилерія різного калібру. На жаль, у зв’язку з тим, що у противника є дуже велика перевага як у засобах  радіоелектронної боротьби, так і в засобах безпілотної авіації, їм вдається зближуватися з нашими позиціями", - додав він.

На початку липня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що ЗСУ  відійшли з мікрорайону "Канал" у місті Часів Яр Донецької області на більш захищені та підготовлені позиції.