UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бєлгороді ранок понеділка почався з вибухів і пожеж

Пошкодження є в низці будинків.

Вранці 16 вересня в російському місті Бєлгород пролунали вибухи, після яких почалися пожежі. Місцева влада заявляє про вісьмох постраждалих.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: Який вигляд мають мости, які ЗСУ зруйнували у Курській області: супутникові фото

Зазначається, що вибухи сталися нібито через ракетну атаку, на яку відреагувала система протиповітряної оборони. Внаслідок цього у місті спалахнули кілька пожеж, зокрема загорілися приватні будинки та автомобілі. Також повідомляється про пошкодження житлової багатоповерхівки: у будинку вибиті вікна та зруйновані балкони.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков підтвердив інформацію про пожежі в житлових приміщеннях і розповів про загоряння 15 автомобілів, а також пошкоджений газопровід.

Російська влада традиційно звинувачує у нападі Сили оборони України, однак офіційні коментарі з боку українських посадовців чи військових наразі відсутні.

Читайте також: У Росії двоє підлітків спалили вертоліт Мі-8. Про це їх попросили в інтернеті

Нагадаємо, минулого тижня у Бєлгородській області українські спецслужби підірвали залізничну ділянку "Старий Оскол-Валуйки", внаслідок чого зійшли з рейок та перевернулися 11 вагонів і локомотив. Цей вантажний потяг забезпечував логістичні потреби російської армії.