UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі заявили про перекидання танків до українського кордону

Міноборони каже про "приведення у готовність" підрозділів.

Міноборони Білорусі заявило про перекидання танків до кордону з Україною. У заяві відомства країни йдеться про те, що підрозділи одного з механізованих з'єднань "приведені у готовність".

Зазначається, що білоруські військові завантажують військову техніку на залізничний транспорт і починають комбінований марш до гомельського та мозирського тактичних напрямків, що на кордоні з Україною.

Читайте також: Білорусь погрожує закрити диппредставництво України у Мінську

Раніше Мінськ заявляв про посилення угруповання військ на гомельському і мозирському тактичних напрямках. Приводом для цього стало нібито порушення білоруського повітряного простору українським дроном. Місцевий диктатор Аляксандр Лукашенко доручив перемістити у ці райони реактивні системи "Полонез" і комплекси "Іскандер".

У відповідь на це керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що так Лукашенка хоче допомогти очільнику Кремля Владіміру Путіну, відвернувши увагу українського командування на нібито новий напрямок. Він висловив сподівання, що білоруський диктатор усвідомлює потенційні наслідки таких дій.