UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусь цієї ночі залетіло щонайменше чотири “шахеди” – моніторингова група

Два дрони покинули Білорусь в напрямку України.

Під час російської атаки в ніч на понеділок, 7 жовтня, в повітряний простір Білорусі залетіло щонайменше чотири ударні дрони. Про це повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн.

Зазначається, що перший із “шахедів” залетів із Чернігівської області в напрямку Хойників близько 23:27. 

За даними аналітиків, наступні дрони заходили в Білорусь о 00:40, 04:06 і 08:35. “Відомо, що дрон, який залетів до Білорусі в районі Лоєва о 04:06, покрутився в повітряному просторі Білорусі близько 40 хвилин і повернувся назад в Україну”, – йдеться у повідомленні.

У моніторинговій групі додали, що також підтверджено переліт в Україну й дрона, що залетів у Білорусь о 08:35. 

Читайте також: Білоруський диктатор назвав російських військових "недосвідченими" - їхні дрони доводиться збивати в Білорусі

Як інформують Повітряні сили Збройних сил України, в ніч та ранок 7 жовтня українські військові збили 32 ударних БпЛА окупантів. Крім того, 37 російських безпілотників локаційно втрачено, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ.

Нагадаємо, 4 жовтня вранці в місті Калінковичі Гомельської області Білорусі вибухнув російський ударний дрон, який залетів туди з України. Падіння російського дрону в Білорусі зафіксувала камера спостереження одного із приватних будинків. Вранці співробітники білоруського КДБ та СОБРу затримали місцеву мешканку, яка надала відео вибуху російського дрона у місті. Її оголосили підозру у «співпраці з екстремістськими ресурсами».