UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бахмуті воює близько 6 тисяч "вагнерівців" – Міллі

Найманці зазнають великих втрат у районі Бахмута.

У Бахмуті на сході України знаходяться близько 6 тисяч найманців групи "Вагнера". Про це заявив у середу американським законодавцям голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

«Вони ведуть бойові дії зараз переважно в Бахмуті. Там, ймовірно, близько 6000 або близько того справжніх найманців і, можливо, ще 20 або 30 000 рекрутів, яких вони набирають, багато з яких вийшли з в'язниць», — сказав Міллі комітету Палати представників збройних сил разом із міністром оборони США Ллойдом Остіном.

«І вони зазнають величезних втрат у районі Бахмута; українці завдають цим хлопцям багато смертей та руйнувань».

Міллі також звернувся до союзників Росії: Китай, Росія та Іран "зближуються" і будуть постійною проблемою на довгі роки, сказав Міллі.

Читайте також: ISW підтвердили, що бойовики «групи Вагнера» зайняли завод АЗОМ у Бахмуті – карта

Він сказав, що стурбований «будь-якою узгодженістю та згуртованістю між Росією та Китаєм» і тим, що дві країни «зближуються».

"Я б не назвав це справжнім повним союзом у справжньому значенні цього слова, але ми бачимо, як вони [Росія та Китай] зближуються, і це викликає проблеми", - сказав Міллі. «А потім, якщо ви додасте Іран… я думаю, що ці три країни разом будуть проблематичними протягом багатьох років, особливо Росія та Китай через їхні можливості», - цитує його слова CNN.

Раніше повідомлялося про те, що Прігожин має намір згорнути діяльність «Вагнера» в Україні. Через значні втрати ЧВК "Вагнера" в районі Бахмута, РФ посилює найманців підрозділами регулярної російської армії.

Міжнародний кримінальний суд, видавши ордер на арешт російського президента, вручив Володимиру Путіну чорну мітку. Чи відчувають у Кремлі загрозу палацового перевороту? Читайте докладніше у статті Володимира Кравченка