UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Байдена підтримали видачу ордерів на арешт Шойгу та Герасімова

Міллер не став розкривати подробиць щодо того, яку роль США відіграють у проведенні цих розслідувань. 

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон підтримує міжнародні розслідування воєнних злочинів РФ в Україні та видачу ордерів на арешт тих, хто до них причетний, в тому числі ексміністра оборони Росії Сєргєя Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасімова. Під час останнього брифінгу він нагадав про позицію Штатів, що звірствам, які окупанти чинять в нашій державі, потрібно покласти край. 

Але Міллер не став розповідати деталі про те, як США допомагають міжнародним інституціям проводити розслідування у цій справі. 

"Як я вже сказав, ми підтримуємо розслідування, яке проводить МКС, а також інші розслідування щодо притягнення до відповідальності. Але з погляду приватних обмінів (інформацією – ред.), я думаю, що я збережу їх приватними", — зауважив він.

Читайте також: Костін про ордери на арешт Герасімова та Шойгу: «Ще один значущий крок на шляху до повної відповідальності агресора»

Нагадаємо, 26 червня МКС видав ордери на арешт ексміністра оборони Росії Сєргєя Шойгу та начальника Генштабу Валєрія Герасімова. У суді вважають, що вони несуть індивідуальну відповідальність за удари по енергетиці України. Президент Володимир Зеленський згодом зауважив, що наша держава сподівається побачити цих воєнних злочинців за ґратами.